zamaseni-sinusi-1

Pogosto se dogaja, da nekdo zboli zelo redko, nekdo drug pa se s prehladnimi obolenji srečuje večkrat na zimo ali pa celo večkrat na leto.

V večini primerov to laično rečemo, da ima prvi boljši imunski sistem kot drugi.

 

Kakšna je v resnici prava razlika med temi osebami?

Ali določeni zaužijejo več vitaminov kot drugi ali pa nekateri nosijo še kaj globljega in travmatičnega v sebi? Imunski sistem in proces samozdravljenja v telesu sta procesa, ki imata za naš organizem in obstoj ključno vlogo, zato bi morali bolje spoznati čim več tehnik, s katerimi ta dva sistema sami čim bolj krepimo.

Z izgovori, da smo bili izpostavljeni prepihu, da smo se prehladili oziroma, da je sodelavec že en teden bolan in smo se okužili, pogosto iščemo zunanje faktorje in prelagamo odgovornost ter lažemo predvsem sebi.

Vsekakor drži, da imajo nekateri boljši imunski sistem in so bolj odporni, vseeno pa bomo naredili en korak naprej in vse opredelili malo bolj celostno.

 

[ZUNANJI FAKTOR NE MORE BITI GLAVNI FAKTOR ZA PREHLAD]

Vsak virus in bakterija, ki vstopata iz zunanjega okolja sta zunanja faktorja. Vendar zunanji faktor ne more biti glavni vzrok za prehlad ali vnetje sinusov, lahko pa je tisti, ki prehlad izzove in stanje samo poslabša. Zavedati se je potrebno, da določeno neravnovesje ustvarjamo sami. Laično povedano že sami veliko prej poskrbimo, da naš imunski sistem ni v pravem ravnovesju in da posledično na koncu zbolimo.

Naš imunski sistem slabi napačna prehrana kot so emulgatorji in sladkorji, predvsem pa vsako negativno čustvo in občutki, ki jih doživljamo. Tukaj odpiramo poglavje o tem, zakaj so obremenjeni in pesimistični ljudje veliko več bolni, kot pa tisti, ki življenje živijo polno in se veliko manj obremenjujejo in živijo »po svoje«.

 

[RANJENA OSEBNOST]

Vsi tisti, ki se soočajo z kroničnimi prehladnimi obolenji in vnetji sinusov, imajo presej potlačenih čustev, ki jih ovirajo, da ne živijo življenja kot si ga želijo. Globoko v sebi nosijo čustva kot so strah, potlačeno jezo in pogosto se zgodi, da radi obsojajo življenje in druge, to pa ovira delovanje imunskega sistema.

Zato, kadar delajo več stvari hkrati bodisi doma ali v službi, zelo hitro zbolijo, ker potrebujejo odmik. Telo jim sporoča, da rabi odmik, ker ne zdrži pritiska, ki ga vršijo sami nad seboj.

Takšne osebe se pogosto pritožujejo, da imajo vsega dovolj, da so v neprestanem tempu in da potrebujejo počitek.

Vsak med nami potrebuje počitek. Vsi tisti, ki pa nevede sami sebi pobirajo energijo zaradi napačnih vzorcev, pomankanja ljubezni do sebe in obremenjevanjem s tem, kaj bodo drugi rekli, pa potrebujejo skoraj še enkrat več počitka, kot je potrebno in so neprestano utrujeni.

Ti ljudje imajo podobne vzorce in ozadja kot tisti, ki se pogosto soočajo s kroničnimi glavoboli in migrenskimi napadi. Pri določenih ljudeh opazimo, da se nekateri soočajo s kroničnimi glavoboli in migrenskimi napadi, hkrati pa so tudi pogosto prehlajeni.

Primer:

Mlajša ženska se je neprestano soočala s prehladnimi obolenji. Zelo hitro sva ugotovili, da ne zmore več in da enostavno izgoreva v vsakdanjem življenju. Od vsega tega je bila že močno utrujena. Po kratkem pogovoru sva ugotovili, da si ves pritisk tako v službi kot doma ustvarja popolnoma sama, saj neprestano pritiska na sebe in se žene. Želela je biti perfektna mama, najboljša v službi, želela si je, da bi jo vsi na svetu sprejemali in da bo končno enkrat v življenju zadovoljila svoje starše, predvsem mamo.

Zadovoljila starše?

Tako sva prišli do spoznanja – našli sva vzroke in tudi izvor njenih težav. Izvor se je skrival v odnosu staršev do nje, ki ji že kot otroku niso dali prave vrednosti in na podlagi tega tudi sama sebi ni dala tiste prave pristne ljubezni, ki si jo zasluži.

Ravno zaradi tega napačnega vzorca se pretirano žene za vsako stvar, dokazuje, sočasno pa je neprestano nervozna, v strahu, se hitro razjezi in se neprestano obsoja.

Ko se vse to nakopiči v nas, moti ravnovesje, posledično pa smo veliko bolj dovzetni za zunanje vplive, ki nato stanje v našem organizmu samo poslabšajo.

 

[OH KAKO MI GRE V NOS]

Stavek, ki ima veliko močnejši pomen in ozadje kot smo si ga predstavljali do sedaj. Vsem znan pregovor  »da mi gre nekdo v nos«, ima tudi zunanje indikacije – npr. takrat ko kihnemo ali ko nas srbi nos. Kaj se takrat dogaja v našem organizmu, ko nekoga ne moremo videti in kje se ustvarja neravnovesje? Najprej je potrebno razdelati, da kadar nam gre nekdo v nos, se z njim obremenjujemo in čutimo jezo ob njegovih dejanjih in besedah in je to izključno naš problem. Pogosto pa se izkaže, da je to le izpeljanka naše nizke lastne vrednosti in nizke samopodobe.

Kadar nam gre nekdo na živce, čutimo močno jezo in če vsakič ko smo ob taki osebi, jezo potlačimo in v mislih obsojamo in kritiziramo njegova dejanja in besede, ustvarjamo neravnovesje v naših jetrih. Poleg tega pa zaradi neravnovesja  v predelu obraza ustvarimo dodaten pritisk v predelu naših sinusov. Energetski center na vrhu naše glave in energetski center med obrvmi  je močno povezan z našo osebnostjo in nas predstavlja kot nekoga, ki samozavestno stopa po svoji življenjski poti.

Skoraj vsak drug človek s temi težavami ima precej težav z izražanjem sebe, Tako se zaradi neravnovesja v predelu naših sinusov ustvarja dodaten pritisk, kar pa lahko iz prehladnega obolenja nato preide v sinusitis. Vnetje sinusov izzove bakterijska okužba, ki je posledica virusnega prehlada, dejstvo pa je, da je bilo naše neravnovesje ustvarjeno že veliko pred prehladom in vnetjem sinusov.

Največ blokad ustvarimo in ozavestimo s pomočjo ljudi, ki so nam blizu, saj imamo z njimi največ stikov, bodisi v službi ali doma. Neravnovesje pa se vsekakor pogosteje odraža pri osebah, ki imajo bolj nežno energijo in se besedno tudi težje branijo. Tako se pogosto dogaja, da občutljiva oseba ob sebi dobi nekoga, ki je trden in ima močno energijo. Močne osebe pri nežnih aktivirajo njihovo šibkost in jim dajejo možnost razvoja, saj so se primorane počasi postaviti zase.

 

[SMO ALERGIČNI NA TISTO KAR CVETI ALI NA ŽIVLJENJE]

Alergije, ki se pojavijo iz »danes na jutri« in potem trajajo celo leto imajo svoj pomen. Vprašati se je potrebno ali smo v resnici zadovoljni s svojim življenjem ali je vse samo ena velika navada. Veliko ljudi, pri katerih se pojavijo razne alergijske reakcije, je potlačilo vse svoje potenciale in želje. Morda ta oseba zadovoljuje samo potrebe drugih, v svoji globini pa vse skupaj obsoja? V resnici pa gre za to, da se močno bori s svojimi konflikti.

Take osebe so že v otroštvu ob sebi imele nekoga, ki jih ni naučil ljubezni do sebe oziroma so imele čustveno odsotne starše ali pa so čutile preveč pritiska in pričakovanj odraslih, katerih nikakor niso mogle uresničiti.

Zaradi slabih temeljev v otroštvu, se na videz prilagodijo življenju, ki ga živijo, vse skupaj pa privede do tega, da v odrasli dobi dobijo alergijske reakcije, ki niso posledica cepiva ali zdravila in se nikoli v preteklosti niso srečevali s takimi težavami.

Related Posts