blog meridiani

Se zbujate vsako noč ob istih urah?

Se vam pogosto dogaja, da se vsako noč zbujate ob isti uri? Kaj to pomeni? Kitajski znanstveniki so s pomočjo Kitajske organske telesne ure razložili, kakšni procesi takrat potekajo v telesu, in s kašnimi čustvenimi procesi se telo takrat ukvarja.

 

Kitajska organska telesna ura deluje na predpostavki, da se chi ali qi (življenjska energija) premika skozi telo v različnih časovnih obdobjih dneva. Čez dan se tako chi premika iz enega telesnega procesa v drugega, ga obnovi in okrepi. Ta cikel traja 24 ur in vsakemu delu telesa sta namenjeni dve uri za polnjenje z energijo.

Torej, če obstaja blokada, ki ovira pretok energije iz enega organa v drugega, potem nas blokada prisili, da se zbudimo. Fizične, čustvene ali duševne zdravstvene težave pa lahko prav tako ustvarijo te blokade.

Zbujanje med 23. in 1. uro

Ta čas je povezan z žolčnikom. Ta del telesa deluje tako, da razgradi maščobo, ki smo jo zaužili čez dan. Prebujenje v tem času lahko pomeni, da bomo morali spremeniti način prehranjevanja z bolj zdravimi maščobami. S čustvenega vidika pa lahko pomeni, da se zbujamo, ker smo nekemu (lahko tudi sebi) nekaj globoko zamerili. Pomembno je, da sebi in drugim napake oprostimo in jih sprejmemo.

Zbujanje med 1. in 3. uro zjutraj

V tem času se krepijo jetra in vsi vemo, kako pomemben je ta organ. Zbujanje v tem časovnem obdobju lahko pomeni, da imajo jetra preveč dela – preveč toksinov, s katerimi se ukvarjajo. Pomagala bo sprememba prehrane in zmanjšanje uživanja alkohola. S tem časom pa povezujemo tudi jezo, krivdo in bes. Pomembno je, da poskušamo sprostiti jezo in si stvari ogledamo z malce drugačnega zornega kota, bolj jasno.

Zbujanje med 3. in 5. uro zjutraj

To je čas, ko pljuča zbirajo kisik in ga premikajo v vse ostale sisteme kot pripravo za nov dan. Zbujanje ali kašelj v tem delu noči/jutra je lahko znak, da moramo uživati bolj zdravo hrano in dihati čistejši zrak. Je pa to tudi del noči/jutra, ki je povezan z žalovanjem in žalostjo. Prebujanje v tem času se povezuje z delom našega življenja, ki nas spravlja v obup in depresijo. Pomembno je sprejeti te občutke, ustrezno žalovati in iti z življenjem naprej.

Zbujanje med 5. in 7. uro zjutraj

V teh dveh urah se debelo črevo obnavlja in čisti. Za pomoč pri tem je izredno pomembno, da spijemo veliko vode. Čustveno je ta čas povezan z občutkom, da smo nekje obtičali ali s pomanjkanjem rasti in napredovanja v življenju. To pa je tudi idealen čas za jutranje pozitivne misli in mantre.

 

Zbujanje ponoči, daljše obdobje in  ob istih urah nakazuje na neuravnoteženost določenih organov in čustev.

Tina priporoča

48.00
V AKCIJI
39.00 30.00
48.00

Related Posts